Afdrukken

Voordelen lidmaatschap WSV De Molenstappers Ruiselede vzw

Ontstaan en doel van de vereniging

WSV De Molenstappers werd opgericht begin december 1995 door enkele wandelfanaten en kende de voorbije jaren een gestage groei en werking. De vereniging is aangesloten bij de federatie Wandelsport Vlaanderen onder het nummer 5330. Ze heeft tot doel de organisatie en ontwikkeling van de georganiseerde wandelsport binnen en buiten de gemeente Ruiselede te promoten. Wandelen is een sport die geschikt is voor alle leeftijden. Het is ontzettend leuk om te doen en heeft ook op andere manieren een positieve invloed op uw levensstijl. Het is een sociale en gezellige bezigheid. Het is erg ontspannend en het helpt u om fit te blijven. Het is ook relatief goedkoop. Bijna niets is zo veelzijdig als wandelen. Elke keer kan u een andere tocht maken, nieuwe dingen zien en ontdekken, zowel openbaar als privaat. Zo leert u niet alleen uw directe omgeving kennen, maar ook plaatsen daarbuiten. U leert ook andere mensen kennen om u heen en wandelen kan je het hele jaar. Zelf organiseren we 4 eigen tochten: Rondom Ruiselede, Lente Bossentocht, Kermistocht en Putje Wintertocht.

Voordelen

Door uw lidmaatschap bent U lid van de federatie Wandelsport Vlaanderen en geniet U van alle voordelen van deze organisatie:

Daarenboven kunt u bij ons onder meer genieten van:

Hoe lid worden

U kan lid worden van onze vereniging door overschrijving van €20 per persoon op rekeningnummer: BE69 1030 7889 1178 van Wandelsportvereniging Molenstappers Ruiselede met vermelding van “nieuw lid” en uw naam. Tevens dient u voor de aanmaak van de lidkaart volgende gegevens aan de club over te maken: Naam, Voornaam, Adres, Geboortedatum, Geslacht, Nationaliteit en eventueel e-mail, telefoon of gsm – nummer. Dit kan op een activiteit van de club of via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van de mutualiteit krijgt u een groot deel van uw lidgeld terug (bij de CM is dat €15). U krijgt daartoe het vereiste attest van de club eens uw lidgeld betaald is.

Van zodra het lidgeld gestort is en de club over u gegevens beschikt wordt er een voorlopige lidkaart aangemaakt (de definitieve kaart krijgt u ongeveer een maand later rechtstreeks van de federatie) en het attest van de mutualiteit. Deze worden zo vlug mogelijk bezorgd. Vanaf dan betaalt u op vertoon van uw lidkaart als inschrijvingsgeld het voorkeurstarief van €1.50 (i.p.v. €3) op de wandeltochten georganiseerd door een club aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen. Tevens geniet je vanaf dat ogenblik reeds van de uitgebreide verzekering van de Federatie. Uiteraard kan je je lidkaart ook digitaal opladen op een smartphone, bv via de app Wandel.be van Wandelsport Vlaanderen.

Nuttige links:

 www.wandelsportvlaanderen.be 

Like us op facebook: Molenstappers Ruiselede!!